Angular CLI som WordPress tema

Peter Hedman

11 september, 2017

Om Peter Hedman

Peter Hedman läser fjärde året civilingenjör i Industriell Ekonomi med inriktning IT vid Blekinge tekniska högskola. Peter är idag 27 år och första gången han stötte på kod var han 15 år. Han jobbar extra på Ericsson i Karlskrona som utvecklare och brinner verkligen för programmering. Peter älskar att sätta tänderna i problem. Något av det bästa han vet är känslan av att under en längre tid sitta med ett problem och sedan hitta en lösning.

För att lägga till ditt Angular projekt som ett wordpress tema är enkelt. Tänkte därför summera doppiaeast artikel av hur enkelt det faktiskt är.

Första steget du är att lägga till index.php och function.php och style.css i din Angulars projekt src mapp för att wordpress ska känna av temat. Dessa filern måste du sedan ladda upp manuellt i temat du skapar.

index.php
<?php require get_template_directory()."/dist/index.html"; ?>

function.php
<?php

?>

style.css

/*
Theme Name: TopwebTema
Author: Peter Hedman
Author URI: http://topweb.se
*/

Bygg projektet
ng build --prod --deploy-url="/wp-content/themes/{THEME_DIRECTORY_NAME_ON_SERVER}/dist/

{THEME_DIRECTORY_NAME_ON_SERVER} döpte jag här till TopwebTema, alltså namnet på mappen jag skapar för temat i wordpress.

Du kan nu se att det har skapats en Dist mapp i ditt projekt. Ladda upp den mappen tillsammans med filerna vi tidigare skapade i mappen för ditt tema, och du är klar!

Om port 4200 redan används?
sudo lsof -t -i tcp:4200 | xargs kill -9

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


PageLines